Matsmart – Recension, pris & rabattkod 2024

Matsmart är en svinnsmart matkasse på nätet. Företaget köper in stora mängder av överskottsmat vilket sedan säljs till ett betydligt lägre pris än i vanliga livsmedelsaffärer.

Ända sedan uppstarten av webbplatsen år 2012 har Matsmart varit ett populärt alternativ och år 2021 räddade deras kunder hela 70% mer mat från att slängas. Företagets sätt att arbeta på bidrar till ett bättre världsklimat med det minskade matsvinnet, samt hjälper dig att spara pengar när du köper deras prisnedsatta produkter – Win-win!

Läs vår Matsmart recension för att läsa mer om vad dom erbjuder!

Testvinnare
4.6
/
5
 • Svinnsmart och billigt
 • Fri frakt över 500 kr
 • Skapa din egen matkasse
Antalet personer
Från en person
Måltider per vecka
Valfritt
Pris
Från 299 kr
Om Matsmart
Rabattkod ”NYKUND15” ger 15% rabatt på första beställningen
Betalning Direktbetalning med kort, faktura, delbetalning, Klarna-konto eller Klarna-autogiro
Mobilapplikation Nej
Prenumeration Nej
Leveranstider Upp till 9 arbetsdagar
Leveransområde Hela Sverige
Frakt Fri frakt och uppåt

Istället för att slänga mat och annat som av olika anledningar inte kan säljas i mataffärerna så räddar Matsmart dessa varor och säljer sedan produkterna själva, fast till ett lägre pris. 

Men att Matsmart säljer produkter som livsmedelsaffärerna inte vill ha, betyder inte att varorna är gamla eller har dålig kvalitet.

Anledningarna till att en produkt kastas kan vara att den:

 • avviker i utseendet, t.ex är felmärkt eller har en skadad förpackning
 • tillhör fel säsong
 • är överproducerad
 • har ett kort utgångsdatum

Dessa typer av produkter sorterar matbutikerna nästintill alltid bort då det ställs väldigt höga krav på livsmedelsaffärer. Matsmart marknadsför sig som “planet-räddare” och är villiga att ge dessa varor en andra chans. 

Fördelar med Matsmart

När vi jämför Matsmart med andra leverantörer av matkassar så är det en sak som sticker ut, vilket är deras hårda arbete mot en mer välmående värld. Traditionella leverantörer jobbar också för att minska miljöpåverkan, men dom använder sig nästintill alltid av nyproducerade produkter medan Matsmart tar tillvara på det som blir över. 

Nedan listar vi några fördelar:

 • Räddar livsmedel och råvaror som andra livsmedelsbutiker och matkassar slänger
 • Billig mat online
 • Miljövänligt alternativ
 • Skräddarsy din egen matkasse
 • Du får maten hem till dörren
 • Levereras till hela Sverige

Som med allt annat finns det även nackdelar med Matsmart. Eller ja, det är mer Matsmarts kundomdömen på bl.a Trustpilot vilka kan vara något negativa. Majoriteten är nöjda med deras tjänster, men dom som har gett låga betyg berättar att det har fattats varor eller att vissa produkter har varit trasiga vid leverans. Matsmart själva menar på att detta har skett i frakten.

Vad som faktiskt är sant eller inte kan vi förstås inte svara på. Det är ju faktiskt inte allt för ovanligt att saker går sönder när dom fraktas, men däremot finns det faktiskt ganska många kommentarer om detta, så det kan absolut vara värt att ha det i åtanke.

Utbud och matkassar

Matsmart.se har inte färdiga matkassar likt många andra leverantörer. Här plockar du ihop din egen kasse med exakt det du vill ha och behöver. Matsmart säljer inte bara mat utan har även ett stort utbud av bl.a djur- barn- och städprodukter. Matsmart har delat upp allt i kategorier och även specificeras sina produkter i dessa så det är lätt att hitta det du vill ha. 

Detta kan du handla hos Matsmart:

 • Skafferi, t.ex konserver, kaffe, sylt och pasta
 • Träning, t.ex proteinpulver och måltidsersättning
 • Snacks och godis
 • Drycker
 • Bröd, kex och kakor
 • Hygien och apotek, t.ex hudvård och vätskeersättning
 • Barn och baby
 • Hem och städ, t.ex textilfärg,munskydd och tvättmedel
 • Hund- och kattmat/godis
 • Vegansk mat och produkter som t.ex vegansk deodorant och duschtvål
 • Glutenfri mat

Som du ser påminner Matsmart om dom stora livsmedelsbutikerna som tillhandahåller nästintill allt, bara det att Matsmart är helt enkelt är mer smarta med maten.. jaa, ni är ju insatta i det här nu.

Priser

Matsmart har som krav att du måste handla för minst 250 kr/ordertillfälle, exklusive Matsmarts frakt som ligger på 49 kr/låda.

“Köp mer betala mindre” gäller hos Matsmart. Inte bara när det kommer till varorna, utan du kan även få lägre pris på frakten eller t.om fri frakt hos Matsmart. Vad som styr fraktens pris är hur många lådor du köper.

Om du handlar för 500 kr så erbjuder Matsmart fri frakt på en låda, sedan följer dom en tabell vilken du finner här: Tabell Matsmart fri frakt 

OBS!

Det är lätt att luras av dessa erbjudanden liknande “köp 3 betala för 2”. Detta kan göra att man handlar mer än vad man egentligen behöver. Många gånger är det ju faktiskt så att man är sugen på en munk, men köper istället 3 st för det är “billigare”, och så sitter man där sen och mår illa och har slösat pengar på något du egentligen inte hade tänkt att köpa. Handla smart!

Rabattkoder hos Matsmart

Hos Matsmart får alla nya kunder 15% rabatt på första beställningen med koden “NYKUND15”. Liksom många andra har även Matsmart kampanjkoder som kommer och går emellanåt, så det gäller att hålla ögonen öppna!

Som studerande erbjuder Matsmart studentrabatt vilken är på 25 kr om du handlar över 250 kr. Rabatten får du ta del av om du har ett studentkort eller Mecenatkort.

Leverans och betalning

Matsmart levererar mat till hela landet, däremot är det inte alltid det finns möjlighet att få maten direkt hem till dörren. Personer som bor i områden som inte godkänner hemleverans av maten får istället sin beställning skickad till utlämningsställe. Genom att söka på ditt postnummer på Matsmarts hemsida kan du se vilka leveransalternativ som gäller för dig.

Vid köp får du en orderbekräftelser skickad till den e-postadressen som du uppgav vid beställningen. När beställningen lämnar lagret får du ytterligare ett mail som innehåller transportaviseringar. När paketet har anlänt till utlämningsstället får du istället en eller flera sms-avier beroende på hur många lådor du har beställt.

Matsmarts leverans sker inte på någon speciell dag som andra matkassar annars gör. Ordern skickas 2-5 arbetsdagar fr.om det att du la beställningen.

Matsmart erbjuder fler betalningssätt än många andra leverantörer: direktbetalning, kortbetalning, faktura, delbetalning, Klarna-konto och Klarna-autogiro. Du kan även välja om du köper som privatperson eller på företag.

Uppsägning och ändringar i ordern

Eftersom att dom inte har några färdiga matkassar kan du heller inte prenumererar på Matsmart, därmed finns det inte heller någon bindningstid eller uppsägningstid.

Hur avbokar jag min beställning?

Om du vill ändra eller avboka en beställning hos Matsmart är det viktigt att du kontaktar deras kundtjänst, detta gör du på telefonnummer  010-884 88 15 eller e-post [email protected]. Matsmart kan avboka ordern förutsatt att den inte är packad och ivägskickad.

Frågor och svar om Matsmart Sverige

Vad är Matsmart?

Hos Matsmart kan du handla mat online vilken andra livsmedelsbutiker av olika anledningar inte kan sälja. Detta kan bero på bl.a felmärkningar eller överproduktion.

Är Matsmart säkert?

Ja, du kan känna dig helt trygg när du beställer mat från Matsmart.se. 

Är det billigare på Matsmart?

Många produkter har ett lägre pris än många andra matleverantörer. Matsmarts rabatt är 20-90% på ordinarie pris, men om du bara ska köpa ett fåtal grejer så är det kanske inte värt att beställa därifrån eftersom att frakten kostar från 49 kr.

Matsmart rear ut sina egna varor emellanåt, då kan varorna kosta så lite som 90% av 90% på ordinarie pris. Så, om en vara säljs för 100 kr i en vanlig livsmedelsbutik vilken Matsmart tar över och gör en prissänkning på 90%, så kommer den varan då att kosta 10 kr. Om dom sedan sänker priset med ytterligare 90% så kostar varan endast 1 kr. Ibland har Matsmart erbjudanden som är för bra för att vara sant, det kan vi ju vara överens om.

Men kom ihåg: jämför pris på matkasse innan du beställer.

Vad kostar frakten hos Matsmart?

Matsmart har olika nivåer när det kommer till fraktkostnaden. Leverans för en låda är 49 kr, men deft kan både bli billigare och dyrare beroende på hur mycket du handlar.

Läs gärna deras egen guide kring hur frakten fungerar här.

Hur lång leveranstid har Matsmart?

Hur lång tid det tar för Matsmart att packa din order varierar då det är antalet ordrar som ligger före din beställning som styr när den börjar packas, men vanligtvis tar det mellan 2-5 arbetsdagar.

När ordern väl är packad tar det mellan 1-4 arbetsdagar, beroende på leveranssätt.

Matsmart kontakt

Matsmart kundtjänst telefon

010-884 88 15

Chatt

Du hittar chatten längst ner på höger sida på matsmart.se 

Öppettider kundtjänst

Telefon: Mån-tors: 9-17, fre: 9-16

Chatt: Mån-tors: 9-21

Matsmart E-post

[email protected]

Post- och besöksadress

Matsmart in Scandinavia AB

Östgötagatan 12, 5tr

116 25 STOCKHOLM

Matsmart logga in

Matsmart Alla bolag: 

https://www.allabolag.se/5569016354/matsmart-in-scandinavia-ab