Årstiderna matkasse – Recension, pris & rabattkod 2024

Vill du testa på en ny och smart matkasse där fokus ligger på ekologiska råvaror kan vi rekommendera Årstiderna. Årstiderna är en leverantör som erbjuder dig smidiga och praktiska matkassar som är helt färdiga och där frukt och grönt är huvudingredienser. För att göra leveransen så miljövänlig som möjligt har man även valt bort traditionella påsar och kassar och istället leverera maten i fina trälådor som kan återvinnas eller återbrukas.

Testvinnare
4
/
5
  • 100% ekologiska matkassar
  • Röstades fram årets matkasse 2016
  • Stort utbud för vegetarianer
Antal personer
1-4
Måltider per vecka
3 – 5
Pris
Från 225 kr
Om Årstiderna
Tillagningstid 20 – 45 minuter
Rabattkod Få 20% rabatt på första matkassen med koden ”EKO2022”
Pris per portion Från 45 kr
Betalning Kort eller faktura
Mobilapplikation Ja, iOS (iPhone) & Android
Prenumeration Ja, men ingen bindningstid
Leveranstider Söndag, måndag eller onsdag beroende på vart du bor
Leveransområde Nästan hela Sverige
Frakt Gratis för medlemmar samt beställningar över 600 kr för ickemedlemmar, annars 29-59 kr för ickemedlemmar
Mängd Från 500 kcal per portion
Macrovärden i recept Varierar
Typer av matkassar hos Årstiderna
Flexitarian Ja
Vegansk (Vego) Ja
Vegetariansk Ja
Pescetariansk Nej
Snabba recept Ja
Låga kalorier Ja
Recept för familj Ja
Ekologiskt Ja, enbart
Enbart glutenfri matkasse Ja
Enbart laktosfri matkasse Ja (vegansk)

Hela affärsidén med Årstiderna är att förknippa människan med naturen och det tycker vi att leverantören lyckas väldigt bra med. Utöver leveransen i trälådor kommer du bara att få ekologiska råvaror och livsmedel. Undantaget är dock fisken, men här satsar man ändå på WWF-märkta alternativ. Hos Årstiderna får du alltid råvaror som skördas efter säsong och en rad med inspirerande och spännande recept. Något som får leverantören att sticka ut ur mängden är deras egna ekologiska odling och deras två gårdar.

Fördelar med Årstiderna

Det finns en rad fördelar med att välja Årstiderna när det är dags för dig att hitta den bästa matkassen för dina behov. Här listar vi några av de främsta, men vi tittar också på eventuella nackdelar med matkassarna.

  • 100 % ekologiska varor
  • Livsmedel och råvaror från två egna gårdar
  • Spännande recept
  • Levereras i trälådor
  • Många olika ”kassar” att välja mellan

Årstiderna är helt klart en matkasse som passar dig som älskar frukt och grönt och som vill att detta ska vara huvudingredienserna i din kost. Är du däremot en fantast av kött är kassen troligtvis inget för dig. Den enda matkasse som Årstiderna erbjuder som innehåller kött är Flexitariska matkassen med fisk och skaldjur såväl som kyckling. Resterande är vegetariska eller veganska.

Utbud och matkassar

Som tidigare nämnt kommer du att hitta en rad olika matkassar som du kan använda dig av hos Årstiderna, men vill du tilläggshandla olika dagligvaror kan du även göra det i samband med din beställning. Matkassarna varierar när det kommer till innehåll och recept, men består alla av ekologiska och närproducerade varor av hög kvalitet. Här har du möjlighet att själv bestämma hur stor en kasse ska vara och hur många personer den ska räcka till. Det finns kassar för större familjer såväl som för dig som är singel.

I utbudet av matkassar finns något som passar alla. Här hittar du bland annat Vegetariska Barnkassen med nyttiga och smakrika recept för barn. Du hittar även den klassiska Veganska matkassen såväl som Vegetariska matkassen. Båda alternativen går att få glutenfria om så önskas. Är det kyckling och fisk du är ute efter rekommenderar vi den Flexitarianska- eller Pescetariska matkassen, eller varför inte Morgonkassen för den bästa starten på din dag.

Pris

Hur mycket du kommer få betala för din matkasse från Årstiderna beror på vilken du väljer, hur många personer den ska räcka till och hur många dagar. Här nedan ser du exempel på matkassar och priser.

Vegetariska Matkassen

En vegetarisk och rolig matkasse som innehåller många spännande recept. Alla råvaror är 100 % ekologiska och närproducerade från leverantörens egna gårdar. Mat för 2 personer i 4 dagar ligger på ca 485 kronor.

Vegetariska Snabbkassen

Mat ska vara enkelt att tillaga, innehålla mycket näring och smaka gott. Med den Vegetariska Snabbkassen får du god vegetariska rätter som endast tar 30 minuter att tillaga – som mest. Mat för 2 personer i 4 dagar ligger på 669 kronor.

Flexitariska Matkassen

Gillar du att kombinera vegetarisk kost med fågel och fisk andra dagar? Med den Flexitariska Matkassen får du möjlighet att variera din kosthållning efter dina önskemål. Mat för 1 person i 4 dagar ligger på 455 kronor.

Vegetariska Barnkassen

Små barn kan vara väldigt kräsna, men med Vegetariska Barnkassen blir det enkelt att laga goda recept som passar alla. Mat för 3 personer i 3 dagar ligger på 640 kronor.

Leverans och betalning

Ett stort plus med Årstiderna är att de levererar till de alla flesta områden i Sverige. På hemsidan kan du först kontrollera vad som gäller för ditt område, genom att skriva in ditt postnummer. Observera att Årstiderna alltid har en fraktkostnad på 29 kronor. Det gäller oavsett hur mycket du beställer eller vart i landet du befinner dig. Alla matkassar levereras mellan 16.00-22:00 på vardagar och lördagar. Under söndagar är leveranstiden 14.00-22.00.

För att det ska gå så snabbt och smidigt för dig som möjligt att göra din beställning erbjuder Årstiderna endast en betalningsmetod. Här använder du dig av Klarna och kan välja mellan direktbetalning eller betalning på faktura.

Uppsägning och ändringar i ordern

En prenumeration kommer automatiskt att aktiveras i ditt namn i samband med att du gör den första beställningen. Du kan däremot när som helst välja att avsluta prenumerationen genom din profil på hemsidan. Vill du göra några ändringar i en kommande leverans behöver du göra detta senast torsdag veckan innan din leverans är beräknad och innan klockan 23:00.