GI-boxen matkasse – Recension, pris & rabattkod 2024

Letar du efter ett snabbt och effektivt sätt att få en mer hälsosam livsstil och kosthållning? Med GI-boxen kan du som äter eller är intresserad av att testa GI-metoden få alla måltider klara på ett kick. GI-boxen är en matkasseleverantör med fokus på hälsosamma måltider som ger dig en balanserad energinivå och som samtidigt hjälper dig att gå ner i vikt.

Testvinnare
4.2
/
5
  • Färdiglagade matlådor
  • Inspiration & coaching med matkassen
  • Erbjuder fri frakt
Antal personer
1
Måltider
10 – 40
Pris
Från 699 kr
Om Gi-boxen
Tillagningstid 5 – 10 minuter
Rabattkod Ej tillgänglig
Pris per portion Från 55 kr
Betalning Kort eller Klarna
Mobilapplikation Nej
Prenumeration Ja, men ingen bindningstid
Leveranstider Söndagar 12-21, lördagar (Blekinge), tisdagar (Gävle och Dalarna)
Leveransområde Sök ditt område via länken under ”Leverans och betalning”
Frakt Gratis
Mängd kalorier 300-600 kcal per portion
Macrovärden i recept Varierar
Typer av matkassar hos Gi-boxen
Flexitarian Ja
Vegansk (Vego) Ja
Vegetariansk Ja
Pescetariansk Ja
Snabba recept Ja
Låga kalorier Ja
Recept för familj Nej
Ekologiskt Ja, delvis
Enbart glutenfri matkasse Ja
Enbart laktosfri matkasse Ja

GI-boxen är ett bra val för alla som vill ha vikten under kontroll och som samtidigt vill slippa tränga i livsmedelsaffärer för att handla inför veckan. Här har GI-boxen satsat på ett koncept som är mycket enkelt att ta till sig och som passar för den stressiga vardag som många lever i. Till skillnad från många andra leverantörer består GI-boxen inte av klassiska matkassar, utan här får du istället färdiga matlådor som är redo att ätas direkt. Lådorna kan användas till både lunch och middagar och räcker i ca 2 veckor. För att göra GI-boxen så hälsosam som möjligt prioriteras långsamma kolhydrater, magert protein och mycket grönsaker.

Fördelar med GI-boxen

Med en nischad matkasse är det lättare för dig att ha koll på din diet och följa den till punkt och pricka. Det är bara en av de många fördelar som GI-boxen har.

  • Passar för dig som vill testa på eller äter enligt GI
  • Hjälper dig att hålla vikten
  • Färdiga matlådor som räcker i två veckor
  • Fokus på ekologiska produkter och närodlat
  • Ingen tillagning krävs
  • Kommer med en virtuell coach på hemsidan
  • Välj mellan 10, 20 eller 40 portioner

GI-boxen är helt klart ett mycket bra val för dig som vill äta mer hälsosamt och som vill ha en kost som är fri från tillsatser. Matkassarna är framtagna för att ge dig det bästa näringsinnehållet med få och långsamma kolhydrater. Eftersom GI-boxen riktar sig till människor som vill gå ner i vikt är den dock inte det bästa alternativet för barnfamiljer. Detta är en av nackdelarna med kassen.

Utbud och matkassar

Som tidigare nämnt fungerar GI-boxen inte som andra traditionella matkasseleverantörer. Istället för att du ska få recept och livsmedel för att tillaga maten själv – kommer den helt klar och redo att ätas. Dock är det viktigt att vara införstådd med att alla matlådor är frysta, men genom en snabb uppvärmning i mikron är de klara att äta när du känner för det. De lämpar sig till exempel riktigt bra för den som behöver en näringsrik och god lunch, men fungerar lika perfekt till middagar i hemmet.

Hos GI-boxen har du själv möjlighet att välja hur många matlådor som du vill ha. Här kan du välja mellan 10, 20 och 40 stycken. Vill du spara in så mycket pengar som möjligt rekommenderar vi att du beställer 40 stycken på en gång, eftersom du då får det bästa styckpriset. Utöver själva matlådorna erbjuder GI-boxen också en online coaching-funktion som du kan använda dig av. Denna funktion ser till att komma med bra tips och smaskiga recept så att du kan hålla dieten även under helger.

Priser

När du är på jakt efter en riktigt bra matkasse som passar dig är priset troligtvis en av de första saker du tänker på. När du bestämt dig för att prenumerera på matkassar eller matlådor vill du inte bara veta hur mycket det kommer att kosta, utan du vill också säkerställa att du inte betalar för mycket i onödan.

Priset på matlådor från GI-boxen varierar beroende på hur stor beställning du väljer att göra. Som tidigare nämnt kan du välja mellan 10-40 portioner sammanlagt. I utbudet finns det 10 olika rätter som du kan välja mellan och som du kan kombinera efter din egna smak och behov. Priset för 10 portioner hamnar på 695 kronor och 1995 kronor för 40 portioner. Om vi tittar på portionspriset hamnar det då på ca 50-70 kronor per portion.

Leverans och betalning

GI-boxen levererar alla sina matlådor på söndagar, måndagar eller tisdagar. Leveransen sker någon gång mellan klockan 12-21 och du får alltid ett sms innan om vilken tid som gäller för dig. Detta gäller även för vilken leveransdag som gäller, eftersom detta varierar beroende på vart du bor. I samband med din beställning kommer du få en preliminär leveranstid, men har du inte möjlighet att vara hemma lämnar boxen utanför din dörr.

Gi-boxens hemsida kan du söka på postnummer för att se om deras matkasse kan levereras hem till dig.

För att din beställning ska gå så smidigt som möjligt kan du välja mellan olika betalningsalternativ. GI-boxen erbjuder möjlighet att betala med kreditkort eller klassiska betalkort, men du kan också använda dig av faktura. Observera att deras faktura kommer med en avgift på 29 kronor.

Uppsägning och ändringar i ordern

När du lägger din första beställning kommer en prenumeration att starta i ditt namn. Denna kan du säga upp när helst du önskar, men du kan även flytta leveranser till andra datum eller pausa under tiden som du ska åka på semester. På GI-boxens hemsida kan du sköta alla ändringar och uppsägningar själv, utan att behöva kontakta support.