Linas Matkasse – Recension, pris & rabattkod 2024

Är det någon matkasse som vi hört talas mycket om är det Linas Matkasse. Linas Matkasse är idag en av Sveriges främsta leverantörer av matkassar direkt till din dörr och här hittar du ett stort utbud av olika alternativ. Det första steget är att välja mellan fyra olika kategorier, för att därefter välja vilka rätter i kategorin som intresserar dig mest. Med Linas Matkasse får du varierande, goda och näringsrika middagar där du själv kan skräddarsy din meny!

Testvinnare
4.8
/
5
  • Vegetarisk-kasse
  • Flexitarian-kasse
  • Välj din egna veckomeny
Antal personer
2 – 6
Måltider per vecka
3 – 5
Pris
Från 559 kr
Om Linas Matkasse
Tillagningstid 20 – 40 minuter
Rabattkod 35% rabatt på två första matkassarna med koden NYKUND_LMK_35_35_Premie
Pris per portion Från 64 kr
Betalning Walley faktura, kort eller Klarna
Mobilapplikation Ja, iOS (iPhone) & Android
Prenumeration Ja, men ingen bindningstid
Leveranstider Söndagar 16-22 eller måndag 17-22 beroende på område
Leveransområde Nästan hela Sverige, se länk under ”Leverans och betalning”
Frakt Gratis
Mängd kalorier 500-750 kcal per portion
Macrovärden i recept Kolhydrater, protein och fett
Typer av matkassar
Flexitarian Ja
Vegansk (Vego) Nej
Vegetariansk Ja
Pescetariansk Ja
Snabba recept Ja
Låga kalorier Nej
Recept för familj Ja
Ekologiskt Ja, delvis
Enbart glutenfri matkasse Ja
Enbart laktosfri matkasse Ja

Oavsett hur stor (eller liten) familj du har kan du med Linas Matkasse välja hur många personer som måltiderna ska räcka till. I utbudet av rätter har du också möjlighet att välja storlek på måltiderna såväl som för hur många dagar de ska räcka till. Det spelar ingen roll om det är en stor eller liten matkasse med få rätter som du vill ha, utan alla råvaror håller samma höga kvalitet, har samma god smak och är fräscha! I din beställning får du även med spännande recept för att göra matlagningen roligare och mer varierande.

Fördelar med Linas Matkasse

  • Roliga, inspirerande och goda recept
  • Möjlighet att själv kunna skräddarsy hur din meny för veckan ska se ut
  • Mat som passar för alla familjer/antal personer/portioner
  • Recepten är framtagna för att minska matsvinnet
  • Ingen bindningstid

Observera att alla råvaror och ingredienser till alla recept kommer att medfölja i din beställning. I ett flertal av de recept som Linas Matkasse erbjuder kommer du att behöva ha klassiska basvaror hemma. Leverantören är dock noga med att informera om vad som gäller. Varje vecka får du ett mejl om vilka ingredienser du behöver ha i hemmet – innan leveransen kommer.

Utbud och matkassar

När det kommer till utbudet är det inget snack om att Linas Matkasse lever upp till förväntningarna. Den här leverantören lämpar sig bra för dig som vill kunna välja och vraka och själv sätta ihop veckomenyn utefter dina behov, önskemål och smaker. Även om matkassarna skiljer sig mycket i innehåll är alla framtagna för att passa de flesta hushåll och vardagsliv. Det spelar ingen roll om du väljer den klassiska matkassen, den vegetariska eller den med extra lättlagade recept.

Det som känns extra unikt och fräscht med Linas Matkasse är just möjligheten att sätta ihop sin egen meny. Under varje kategori hittar du ca 30 olika rätter att välja mellan och nya recept kommer ut på veckobasis. Du väljer bara rätter efter smak, antalet personer såväl som antalet dagar som maten ska räcka till. Hur enkelt som helst!

Priser

När du ska beställa en matkasse vill du naturligtvis veta hur mycket den kommer att kosta, men sanningen är att det är svårt att svara på. Det finns ett flertal faktorer som är avgörande för priset och detta gäller hos samtliga leverantörer i Sverige. Tittar vi på Linas Matkasse varierar kostnaderna beroende på valet av kasse, men också beroende på valet av personer och dagar.

Matkasse Enkelt & lättlagat

Här kan du välja mellan 3-5 middagar för 2-4 personer. För nya kunder ligger priset på 384-664 kronor, medan ordinarie kostnad ligger på va 549-949 kronor. Nya kunder får rabatt på de 4 första beställningarna.

Matkasse Klassiskt & inspirerande

Den här matkassen lämpar sig för 3-5 middagar och 2-4 personer. Den som önskar kan få hela kassen laktosfri alternativt glutenfri. Priser ligger på 419-699 för nya kunder och har ett ordinarie pris på 749-949 kronor.

Matkasse Vegetarisk

Passar till 3-5 middagar för 2-4 personer. Innehåller vegetariskt recept men kan även fås som flexitarisk. Nya kunder betalar mellan 384-664 kronor och ordinarie pris ligger på 549-949 kronor.

Matkasse Barnfamilj

Barnfamilj-kassen är specifikt framtagen för att passa små och stora barn såväl som vuxna. Här satsar Linas på milda smaker och ett stort näringsinnehåll. Välj mellan 3-5 middagar för 2-4 personer. Priset ligger på ca 572-998 kronor för nya kunder.

Leverans och betalning

I dagsläget ser Linas Matkasse till att leverera till ca 600 orter på olika platser i Sverige. Det gör företaget till den största och främsta leverantören idag. För att se om du kan få leverans till just ditt hem behöver du först fylla i ditt postnummer på hemsidan innan du kan gå vidare och välja matkassar och recept. Här satsar företaget på leveranser under söndagar och måndagar kl.17-22, men detta kan variera beroende på vart i landet du bor.

Som kund hos Linas Matkasse har du möjlighet att välja hur ofta (eller sällan) du vill ha din leverans. Det vanligaste är en leverans varje vecka, men även varannan vecka och en gång i månaden är vanligt förekommande. Du betalar aldrig leverantören på plats, utan får istället en faktura efter leveransen. Den som önskar kan även betala med kort eller e-faktura.

Uppsägning och ändringar i ordern

Vill du av någon anledning avsluta din matkasse-prenumeration kan vi glädja dig med att det inte finns någon bindningstid. På din profil kan du enkelt säga upp den på egen hand eller varför inte pausa när ni ska åka på semester eller avboka för att du vill handla själv den här veckan? Observera att avbokning såväl som pauser och uppsägningar måste ske minst 7 dagar innan planerad leverans.