Simple Feast matkasse – Recension, pris & rabattkod 2024

Simple Feast matkasse är specifikt riktat till dig som vill äta 100 % växtbaserat och som utesluter alla animaliska produkter i din kost. Simple Feast grundades år 2014, men det var inte förrän 2021 som företaget valet att gå helt över till veganska och vegetariska alternativ. Här får du ta del av mängder med smaskiga recept som passar alla i familjen. De är dessutom enkla att tillaga, vilket gör de perfekta för hemmakocken.

Testvinnare
3
/
5
  • SIMPLE FEAST HAR UTGÅTT
  • 100% ekologisk & växtbaserad
  • För dig som är vegeterian eller vegan
Antal personer
2 – 5
Måltider per vecka
4 – 8
Pris
Från 699 kr
Om Simple Feast
Tillagningstid 5 – 10 minuter
Rabattkod Spara 20% på din första matkasse
Pris per portion 74 kronor per portion
Betalning Kort eller Klarna
Mobilapplikation Ja, iOS (iPhone) & Andriod
Prenumeration Ja, men ingen bindningstid
Leveranstider Söndagar mellan klockan 11:00-22:00.
Leveransområde Dom största städerna samt mindre orter, se under ”leverans och betalning”
Frakt 59 kr
Mängd kalorier 500-700 kcal per portion
Macrovärden i recept Varierar
Typer av matkassar hos Simple Feast
Flexitarian Nej
Vegansk (Vego) Ja
Vegetarisk Ja
Pescetariansk Nej
Snabba recept Ja
Låga kalorier Ja
Recept för familj Ja
Ekologiskt Ja, enbart
Enbart glutenfri matkasse Nej
Enbart laktosfri matkasse Ja (vegansk)

Idag är det många som vill börja äta nyttigare och som vill satsa på mer frukt och grönt. Dock kan det vara svårt att få till den kosthållning som du vill ha, speciellt om du är stressad efter jobbet och inte har tid eller lust att gå till matbutiken varje dag. Med Simple Feast blir det både enklare och roligare att äta nyttigare. Hela konceptet skriker miljö och hållbarhet och du är med och bidrar till men bättre och grönare tillvaro. I dag är Simple Feast ett B Corp-Certifierat företag, vilket innebär att de håller en mycket hög standard när det kommer till ansvarstagande och transparens.

Fördelar med Simple Feast

Det finns många orsaker till varför du bör testa på Simple Feast som din nästa matkasseleverantör. Som tidigare nämnt riktar sig Simple Feast till dig som vill äta mer växtbaserat eller som har en 100 % växtbaserad kost, utan onödiga tillsatser.

  • 100% miljövänligt och växtbaserat
  • Inga animaliska produkter
  • Levererar till större delar av Sverige
  • Nyttig, lättlagad och snabblagad mat
  • Passar hela familjen
  • Vegansk
  • Mat lagad av Michelintränade kockar

När vi gör en jämförelse eller recension tittar vi inte bara på innehållet i matkassarna och hur högkvalitativa råvarorna är, utan vi tittar även på leveranser, pris och kundsupport. Hos Simple Feast fungerar i stort sett allt precis som vi önskar, men något som vi ändå anser är värt att nämna är det lite högre priset. ”Smakar det så kostar det” – brukar det sägas, men vi anser ändå att portionspriserna är högre än standard.

Utbud och matkassar

Vad är det då för utbud som Simple Feast har och vilka matkassar kommer du att hitta? Simple Feast har gjort det mycket enkelt för sina kunder att själva få bestämma hur matkassarna ska vara utformade. Istället för färdiga kassar med recept, kan du själv bestämma vilka maträtter du vill äta under veckans gång. På hemsidan kan du titta på de maträtter som finns tillgängliga för veckan och sedan välja ut de du tycker passar dig och din familj bäst.

Med det sagt kan vi säga att Simple Feast bara har två kassar att välja mellan. Den ena kassen är framtagen för 2-3 personer och den andra är framtagen för 4-5 personer. Det du gör hos Simple Feast är helt enkelt att välja storlek på kassen. Själva maträtterna kommer du, som tidigare nämnt, få plocka ihop på egen hand. Här hittar du bland annat risonipasta i krämig tomat- och spenatsås och japansk tofubowl med katsusås.

Priser

Oavsett vilken matkasse du väljer (den stora eller den lilla) kommer du att kunna välja tre smaskiga och smakrika rätter. Skillnaden mellan den stora och den lilla kassen är helt enkelt hur många personer som ingredienserna räcker till. Visst kan du beställa den större kassen till färre personer också och på så vis få mat som räcker i flera dagar.

Matkasse Simple Feast 2-3 personer

Den här matkassen passar för dig som bor ensam, i par eller bara har en mindre familj. Kassen ligger på 699 kronor i veckan och ger dig sammanlagt tre olika maträtter av högsta kvalitet. Priset kan även räknas som 93 kronor per portion.

Matkasse Simple Feast 4-5 personer

Har du en lite större familj, vill bjuda på middag eller bor tillsammans med vänner är den större matkassen att rekommendera. Även här får du tre olika rätter som du själv får välja ut. Priset ligger på 999 kronor i veckan, alternativt 74 kronor per portion.

Leverans och betalning

Simple Feast levererar till ett brett område i Sverige. I dagsläget kan du t.ex. använda dig av leverantören om du bor i Stockholm, Göteborg, Malmö, Uppsala, Linköping, Jönköping, Norrköping, Lund, Helsingborg, Borås, Halmstad, Örebro eller Karlstad, på Simple Feasts hemsida kan du själv söka på ditt postnummer för att försäkra dig om att dom levererar matkassar hem till dig. Alla leveranser sker veckovis under söndagar, men leveransdagen kan variera beroende på vart du befinner dig.

Hos Simple Feast ska det vara enkelt och tryggt att lägga en order och därför erbjuds bekanta och säkra betalningsalternativ. Vill du betala med kort heller Mastercard, VISA och JCB, men du kan även betala med direkt banköverföring eller faktura via Klarna.

Uppsägning och ändringar i ordern

Oavsett om du vill avsluta din prenumeration, hoppa över en veckas leverans eller göra ändringar i ordern kan du göra detta via din profil på hemsidan. En prenumeration startar automatiskt i samband med din första beställning och sker därefter veckovis. Simple Feast har ingen bindningstid, men en veckas uppsägningstid. Vill du avsluta din prenumeration måste detta ske på onsdagen innan din nästa leverans och senast klockan 10.00.